Megérkeztek Magyarországra az iparágvezető CHASING professzionális robot-tengeralattjárók

Megérkeztek Magyarországra az iparágvezető CHASING professzionális robot-tengeralattjárók

Magyarországon is megkezdődött a CHASING víz alatti drónkutatással és -fejlesztéssel, valamint integrált gyártási technológiákkal foglalkozó vállalat termékeinek kereskedelmi forgalmazása. A vállalat világelső a fogyasztói- és ipari víz alatti robotok szegmensében.

Az INFUZE Technologies Kft. Magyarországon is megkezdte a CHASING termékeinek kereskedelmi forgalmazását. A kínai vállalat világelső a csúcstechnológás ipari kategóriás víz alatti robotok kutatás-fejlesztése, gyártása és értékesítése terén.

A CHASING eddig 7 termékgenerációt állított elő, amiket alacsony működési költségek, nagy teljesítmény, könnyű kezelhetőség és kiemelkedő hordozhatóság jellemez. A márka termékei típustól függően akár 200 méteres mélységig is képesek merülni, és akár 4K minőségben készítenek fényképeket és videókat, így széles körben használják a víz alatti felderítésben, megfigyelésben és fotózásban, halászatban, akvarisztikában, víz alatti mentésben, hajótestek ellenőrzésben, tudományos kutatásban, környezetvédelmi felderítésben, vízvédelemben és vízerőművek karbantartásában. A tengeralattjárók natív módon számos hasznos kiegészítőt támogatnak, így opcionálisan felszerelhetők robotkarral, vízalatti mintagyűjtővel, nagyteljesítményű szonárral vagy víz alatti helymeghatározó rendszerrel.

Magyarországon a jelenleg a márka két ipari típusa érhető el, a CHASING M2 és a CHASING M2 PRO. A CHASING M2 a világ egyik első könnyű ipari használatra készült vízalatti robot-tengeralattjárója. A modellt digitálisan stabilizált, 4K videóra és 12 megapixeles állóképekre képes kamerarendszerrel, valamint 4000 lumen fényerejű LED-lámpákkal szerelve szállítja a gyártó. A típus elejére és hátuljára további GoPro kamerák, valamint extra lámpák szerelhetők, ezenkívül számos szenzort támogat, például lézeres mérőberendezéseket a víz alatti objektumok méretének meghatározására, repedések mérésére vagy a halak növekedésének megfigyelésére. A M2 súlya kevesebb mint 4,5kg így könnyen, akár repülővel is szállítható és bárhol alkalmazható. Kezelése egy személyt igényel, gyorsan, akár 3 perc alatt beüzemelhető.

Az M2 cserélhető akkumulátorral és MicroSD memóriakártyával rendelkezik, szabadalmaztatott tömítési technológiáinak köszönhetően teljesen vízálló 100 méteres mélységig. A tengeralattjáró nagy szilárdságú ütésálló műanyag koffere a gép mellett egy professzionális távirányítót, egy távirányítóról vezérelhető robotkart, és egy 200 méteres csévélhető vezetéket is tartalmaz, ami kényelmessé teszi az M2 kezelését, üzembe helyezését és szállítását.

A M2 nagytestvére a CHASING M2 PRO amellett, hogy kompatibilis az olyan általános tartozékokkal, mint a robotkarok, LED-es lámpák és lézerskálázók, az olyan fejlett ipari kiegészítőket is támogatja, mint a nagy képernyős vezérlő konzolok, váltóáramú tápegységek, interfészes dokkolóállomások, 700 Wh-s akkumulátorok, USBL helymeghatározó rendszerek, illetve kiegészítő kamerák.

A CHASING M2 PRO ugyancsak támogatja azokat a szonárokat, amelyeket a vízfenék nagy területeinek feltérképezésére használnak. A többsugaras képalkotó szonárokat elsősorban olyan helyzetekben alkalmazzák, ahol nagy távolságok feltérképezésére van szükség alacsony látótávolságú sötét, vagy zavaros vizekben. Ezen túlmenően a szonárokkal feltérképezhető a víz alatti objektumok szerkezete, segíthetik a hajótestek ellenőrzését és a gátak karbantartását. A szonárok kutatás és mentés során a vizek széles skáláját képesek pásztázni és feltérképezni, de egy terület feltárása során képesek előre beállított célpontokat is keresni.

Termékbemutató videók:

CHASING M2 Pro robot-tengeralattjáró

CHASING M2 Value Pack 

 

Back to blog