Robotkutyák szállították a sporteszközöket az Ázsia-játékokon

Robotkutyák szállították a sporteszközöket az Ázsia-játékokon

A Unitree Go1 robotkutyák alkalmazása a Hangzhou Asian Games-en, tökéletesen mutatja, hogyan használhatják a modern technológiát a sportesemények szervezői a hatékonyság növelése és a biztonság fokozása és nem utolsó sorban a közönség szórakoztatása érdekében.

A robotika területén elért fejlesztések ráadásul nem csupán sportrendezvényeken járulhatnak hozzá az események gördülékeny lebonyolításához, hanem bármely kiállításon, szakmai eseményeken is segíthetik a munkát.

INFUZE Unitree Go1 

Fotó: Asian Games

Az idei Hangzhou Asian Games-en például a Unitree Go1 robotkutyái is aktívan kivették részüket a sikeres lebonyolításban. A sportfelszerelések, mint a például diszkoszok és gerelyek szállítása hagyományosan munkaigényes feladat, így a robotok alkalmazása ezen a területen jelentős munkaerőmegtakarítást eredményezhet. Emellett a robotok precíz mozgásuknak és programozott viselkedésüknek köszönhetően garantálhatják a biztonságos és hatékony feladatvégzést, mindemellett pedig látványos showelemként is működnek.

 

A Unitree Go1 a világ első tömeggyártású négylábú robotplatformja. A 12 kg-os szerkezet 3-5 kg-os teherbírással képes az intelligens követésre, a szabadalmaztatott SSS érzékelő modul segítségével pedig fejlett mélység és távolságérzékelésre fejlesztették ki. A széles-látószögű kamera és mélységérzékelő modulok lehetővé teszik a robot számára a tájékozódást és a mesterséges intelligencia alapú tárgyfelismerést. Az ipari és kutatási felhasználás mellett pedig már egyetemi oktatásban is előszeretettel alkalmazzák, hiszen kiválóan programozható.

 

A Hangzhou Asian Games-en való alkalmazás kiválóan példázza az emberi és a gépi együttműködés előnyeit, a lehetőségek tárháza pedig folyamatosan növekszik, hogy hogyan lehet a technológiát a sport világában is hasznosítani.

Unitree Go1 Infuze 

Fotó: Asian Games

A Unitree Go1 robotkutyával már több magyarországi kiállításon és rendezvényen is találkozhattak, idén év végére pedig hazánkba is megérkezik a továbbfejlesztett Go2 modell. A következő generációs négylábú robotplatformnál már a szériafelszereltség része a térbeli mintázatok leképezésére használt lézerszkenner (LIDAR), és egyes típusok már alkalmazzák a mélytanuláson és generatív nyelvi modellen (GPT) alapuló automatikus kódgeneráló funkciót is.

 

A Unitree márka magyarországi képviselete és robotkutyák kizárólagos közép-európai forgalmazója az INFUZE Robotics.

 

Back to blog