Új AI funkciókkal bővültek a Unitree Go2 robotkutyák

Új AI funkciókkal bővültek a Unitree Go2 robotkutyák

A Unitree a legújabb szoftverfrissítéssel számos új funkciót adott hozzá a Unitree Go2 robotkutyákhoz, így minden tulajdonos számára javasolt az applikáció és a robot ingyenes frissítése. 

AI mode:

A Unitree Go2 Pro és a Unitree Go2 EDU felszereltségű modellek a frissítést követően megkapják az "AI" üzemmódot, amely lehetővé teszi, hogy a kutya mesterséges intelligencia segítségével elesés esetén azonnal, magától felálljon jelentősen gyorsabban, mint amikor ezt manuálisan teszi meg a kezelő.

Az AI üzemmód továbbá elérhetővé teszi a "kézenállás" mozdulatot, amikor a robot a két mellső lábán áll és egyensúlyozik, valamint az intelligens akadály átlépést is. Utóbbi esetben a robot amint akadályt érzékel a lábával, azt automatikusan átlépni, anélkül, hogy manuálisan lépcsőző üzemmódba kellene tenni, amitől jelentősen egyszerűbbé és stabilabbá válik a lépcsőkön való közlekedés.

Leash mode és Endurance mode:

A Unitree Go2 valamennyi felszereltsége esetén elérhetővé válik a "Leash" (póráz) mód, amellyel egy hagyományos póráz segítségével automatikusan követi a kezelőt a robot. 

Az Endurance mód pedig csökkentett akkumulátor felhasználást tesz lehetővé, így egy töltéssel még a standard akku esetén 2 órás üzemidőnél is tovább használható a robot.

3D LiDAR területfeltérképezés:

A Unitree Go2 modellek alapfelszereltségben tartalmazzák a Unitree saját fejlesztésű LiDAR modulját. A Go2 Pro és EDU felszereltség az új frissítés segítségével képessé válik a környezetének feltérképezésére a LiDAR segítségével. 

A frissítés telepítése minden robot esetén ingyenes és a Unitree applikációban kell megtenni.

Back to blog